Almás pite! Nincs az az évszak, amiben el ne lehetne készíteni! Hisz alma szinte mindig van. Jó melegen, langyosan, hidegen. Jó tejjel vagy egy teával. Jó reggel, délben, este. Egy dolog rossz benne: hamar elfogy!
Videómban azt a hagyományos receptet mutatom be, melyet családomtól örököltem. Nem az a „10 perc alatt összedobom” süti, hisz több munkafolyamatból áll, ám hálás desszert, mert mindenki szereti.
Hozzávalók:
Tésztához:
0,6 kg liszt
0,3 kg cukor
0,3 kg margarin
1 csomag sütőpor
2 vagy 3 db tojás (nagyságtól függően)
2 púpos evőkanál tejföl
csipet só
Töltelékhez:
3 kg alma ezt hámozzuk és reszeljük
ízlés szerint cukor és fahéj
zsemlemorzsa az alma alá a tészta megszórásához, illetve ha nagyon nedves az alma, akkor az almaréteg tetejére is tehetünk
Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk! Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube