Gyerekkorunk talán legkorábbi süteménye, hisz már az óvodában is ezt kaptuk. Imádni való látvány porcukrosan!
Lágy finomság, amihez sajnos egyre kevesebb helyen lehet megvásárolni a sütésálló lekvárt, ízt. Ki többet, ki kevesebbet tesz belőle a tészta belsejébe.
Kiváló kísérője lehet akár egy bakonyi betyárlevesnek is!
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg liszt
1 db egész tojás
3 db tojás sárgája
6 dkg porcukor
3 dkg élesztő
kb. 3 dl tej
8 dkg vaj
só
sütésálló lekvár ízlés szerint
Sütés kb. 180 fokon, hőlégkeveréses sütőben 160 fokon kb. 25 percig.
Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk! Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube