Ennek a tartalmas levesnek az eredete már a nevéből is következik, emellett a hagyomány szerint a Brüsszeli világkiállításra alakította át az akkori sikeres szakács csapat.
A levesbe kerülő betét, a burgonyagombóc alapvetően egy burgonyából és búzalisztből készült levesbetét, melyet a csipetnyi zsír, a petrezselyemzöld illetve bors tesz különlegessé. A gombócban lévő burgonya valamint búzaliszt keményítő formájában egészíti ki az egyszerű levesekből bevihető szénhidrát mennyiségét, mely elsősorban energianyerésünkhöz szükséges. Az íz élvezete és a teli pocak persze nem mellékes!
Séfünk elmondja mi mindenre tudod még felhasználni az elkészült tésztát! Egy fontos tanács: csak kihűlt burgonyával készítsük, különben túl sok lisztet kell hozzá adni, amitől túlságosan kemény lesz.
Lehet ebéd, vagy vacsora, nem fogsz csalódni benne!
Hozzávalók 4 főre:
Leveshez:
30 dkg borjúlapocka
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zöldborsó
5 dkg zellergumó
1 kisebb fej vöröshagyma
1 cs petrezselyemzöld
1 dl zacskós habtejszín
1 fél citrom leve
ízlés szerint só, őrölt bors
Burgonyagombóchoz:
20 dkg főtt burgonya
1 db tojás
7 dkg liszt
1 kávéskanál zsír
ízlés szerint: só
TIPP:
Variálható egyéb zöldségekkel is, például gombával, karfiollal. Ha túl lágy a gombóc tésztája, csak kevés lisztet adjunk hozzá!
Desszertnek ajánljuk mellé az almás pitét, melyet privát séfünk útmutatása alapján Ti is elkészíthettek!
Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk! Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube