Toroskáposzta

Ha szeretnél egy igazán finom egytálételt enni, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a toroskáposzta receptet!

A puha, omlós hús nagyon jól kiegészül a fűszeres savanyú káposztával. Jellemzően nem egy kis adag készül belőle, de nem is érdemes keveset készíteni, mert gyorsan elfogy.

Hagyományosan a disznóvágások egyik étele volt, a friss húsból mindig esett le néhány darabka, amit azonnal felhasználtak ehhez az ételhez.

Előnye az, ha sok maradt belőle, akkor akár adagonként is, le lehet fagyasztani.

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg sertéslapocka vagy comb
15 dkg füstölt szalonna
1 kg savanyú káposzta
0,5 kg vöröshagyma
1 nagy fej fokhagyma
10 dkg rizs vagy gersli
1 teáskanál pirospaprika
ízlés szerint só, törött bors, babérlevél, majoranna

Tetejére
tejföl

 

TIPP:
Gerslivel is elkészíthető.

Desszertnek ajánljuk mellé az lekváros bukta, melyet privát séfünk útmutatása alapján Ti is elkészíthettek!

Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk!  Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.

Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: FacebookInstagramYouTube

Posted in Mozaik, Videóink.