Nagyon finom és magyaros. Ezzel foglalható össze a húsos gombóc, amely hamar a család kedvence lesz, szóval győzzétek elkészíteni!
A magyaros tészták közül a kelt tészták elkészítésétől sokan félnek. Alaptalanul. Aki már egyszer elkészítette séfünk videója alapján, az könnyedén áll neki a következők összeállításához is.
Mint ahogy ehhez az ételhez is. Míg kel a tészta, könnyedén elkészíthetjük a húsos tölteléket, majd egybe rakva őket jöhet a gombócozás. Utána már csak a sütés marad hátra, ami szintén nem ördöngősség.
Hozzávalók:
 A töltelékhez:
 60 dkg darált sertéshús
 15 dkg füstölt szalonna
 2 nagy fej vöröshagyma
 a tésztánál felhasznált tojások fehérjéje
 ízlé szerint só, bors
Kelt tésztához:
 40 dkg liszt
 4 dkg élesztő
 3-4 dl tej
 4 tojás sárgája
 5 dkg vaj
 ízlés szerint só
 olaja  kisütéshez
TIPP:
 
 Tálaláshoz fokhagymás tejföl, reszelt sajt kínálható hozzá. Bár van, aki ketchuppel, tartásmártással szereti.
 Könnyen tárolható, újramelegíthető.
Desszertnek ajánlom mellé a gyümölcsös grízpudingot, melyet privát séfünk útmutatása alapján Ti is elkészíthettek!

Kedves Olvasó!
 Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk!  Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube
