Ha valami csodás finomsággal szeretnéd a családod vagy vendégeidet elkápráztatni, akkor a csokoládéfánk kiváló választás!
Az eredeti recept valamikor bekerült a vendéglátóipari könyvekbe, igazából nem ismert az eredete. Bár csokoládéfánk a neve, magában a fánkban csoki, de még kakaópor sem található. A kísérője lesz a csokimártás.
Hátránya lehet, hogy nem egy gyorsan összedobható desszert és nem is diétás, de különleges alkalmakra bárki megengedheti magának.
A csokoládéfánk valójában egy égetett tészta, ami hasonlóan készül, mint a képviselő fánk. A különbség, hogy ezt a fánkot nem sütőben, hanem forró zsiradékban kell kisütni.
Kipróbálhatod más mártásokkal is: punccsal, karamellel, gyümölcsökkel, vaníliával, vagyis ki mit szeret! Tejszínhabbal díszítve még kívánatosabb lesz!
Ha megtöltöd belül, edénybe sorakozva mártással leöntöd, máris egy profiterol kerülhet az asztalra.
Hozzávalók:
Tésztához
5 dl víz
30 dkg liszt
3 dkg cukor
15 dkg vaj vagy margarin
8 db tojás
Csokoládé mártáshoz
3 dl víz
2 púpos evőkanál kakaópor
10 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
1 evőkanál keményítő
10 dkg étcsokoládé
csipet jó
Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk! Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube