Csokifánk

Csokoládéfánk

Ha valami csodás finomsággal szeretnéd a családod vagy vendégeidet elkápráztatni, akkor a csokoládéfánk kiváló választás!

Az eredeti recept valamikor bekerült a vendéglátóipari könyvekbe, igazából nem ismert az eredete. Bár csokoládéfánk a neve, magában a fánkban csoki, de még kakaópor sem található. A kísérője lesz a csokimártás.

Hátránya lehet, hogy nem egy gyorsan összedobható desszert és nem is diétás, de különleges alkalmakra bárki megengedheti magának.

A csokoládéfánk valójában egy égetett tészta, ami hasonlóan készül, mint a képviselő fánk. A különbség, hogy ezt a fánkot nem sütőben, hanem forró zsiradékban kell kisütni.

Kipróbálhatod más mártásokkal is: punccsal, karamellel, gyümölcsökkel, vaníliával, vagyis ki mit szeret! Tejszínhabbal díszítve még kívánatosabb lesz!

Ha megtöltöd belül, edénybe sorakozva mártással leöntöd, máris egy profiterol kerülhet az asztalra.

Hozzávalók:

Tésztához

5 dl víz

30 dkg liszt

3 dkg cukor

15 dkg vaj vagy margarin

8 db tojás

Csokoládé mártáshoz

3 dl víz

2 púpos evőkanál kakaópor

10 dkg kristálycukor

10 dkg vaj

1 evőkanál keményítő

10 dkg étcsokoládé

csipet jó

Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk!  Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.

Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: FacebookInstagramYouTube

Posted in Fix, Videóink.