Elvarázsolva

Aki álmodozik egy másik otthonról, az sok helyen keres inspirációt. Magazinok, ingatlanhirdetések, séták, TV műsorok sokaságában keressük az igazit. Egyszer csak megpillantod és azonnal tudod: ez az!

Egy hívogató kapu, bájos oromzat, míves részletek vesznek le azonnal a lábadról. A kövekben meglátod az egykori telki apátság építőelemeit.

Képzeletben már be is léptél a házba, ahol finom eleganciával kialkított terek fogadnak. Az a fokú népies, hagyományőrző miliő, ami beleivódott az ott élők mindennapjaiba. Amit te is átvennél: a fakanalakat a tűzhely körül, a kandallók és kemencék füstös, fás illatát, a száradó fapadló nyikorgását, a múltbéli tárgyakon megcsillanó fények varázsát.

A házon végigsétálva megcsodálod a tereket és máris szétosztod a funkciókat. Konyha, étkező a hétvégi összejöveteleknek, nappali a kényelmes beszélgetéseknek. Az emeleten hálók, persze külön-külön minden családtagnak, vendégnek, vagyis hamar gazdára talál a 7 szoba. Hallod, ahogy a gyerekek kacagása betölti a különböző szinteket, ahogy beszűrődik a kertből a sütögetés résztvevőinek zsongása.

Majd bevillan, hogy ez a ház nem csak a család élettere lehet, hanem a hobbid vagy a munkád is ide köthet. Az alagsor és a dongaboltozatos borospince szeparált, így sokfajta funkcióra alkalmas: iroda, üzlet, vendéglátóhely, közösségi tér, galéria, borbár és ötleteidnek máris se szeri, se száma.

Szinte érzed a kert hívogatását, mely több szinten simul bele a templomdombba. A szépen gondozott kertben több kuckó hívogat. Az egyikben kerti konyha varázsol el, a másikba egy könyvvel a kezedben húzódhatsz félre.

Csodálod és elveszel a részletekben, melyeket a megrendelő és a tervező álomból valósággá váltott, s mind ilyen, egyedülálló egésszé álltak össze: Callmeyer László építész, Bujáki László festőművész és családja lelkének egy kis darabja él itt. A ház autentikus minden porcikájában, a modern megoldások rejtve maradnak.

Mindezekkel lesz ez a Telkiben található ingatlan az, amelyre azt mondod: ez kell nekem!

Ha valóban szeretnéd, most megveheted, mert az ingatlan várja, hogy egy másik család álmait is valóra válthassa.

Még több információt és képet a http://telkifarmhouse.com/ oldalon találhatsz.

Szóval beleszerettél?

Posted in Kivitelezés.