Hozd a formát!

Te is először a fotókat nézed meg egy ingatlanhirdetésnél, ugye? Nos, ha szeretnéd magad eladni ingatlanodat, neked is a fényképekre kell nagyon odafigyelned.

A több és igényes fénykép több ajánlatot eredményezhet!

  1. Első lépés

Kezd rendrakással, rakd el a ruhaneműt, cipőket, szanaszét szórt játékokat. A nyitott szekrényajtó, poros bútor,  sáros előszoba nem vonzó, ezekre is figyelj. Ne feledd, egy életérzést kell bemutatnod, nem csupán egy falakból és berendezési tárgyakból álló dolgot.

A háló és a fürdőszoba fényképezése esztétikusabb, ha elrámolod a személyes holmidat. A tisztán csillogó tükör a rendet is a frissességet is tükrözi.

      2. Ki és mivel?

Mindegy, csak jó minőségű képet válassz. Bár a mai okostelefonok egyre jobb képet készítenek, de egy megfelelő objektívvel ellátott fényképezőgép azért sokkal több lehetőséget biztosít. Ha lehetséges, kérj fel egy ügyesen fotózó barátot, végső esetben hívj egy jó fotóst.

      3. Tervezz!

Tervezd meg előre a fényképezést. Minden helyiségről készíts több fotót, melyekből ki tudod majd választani a legjobbakat. Az érdeklődők általában szeretik a kilátást, legyen az egy erkély vagy akár egy kert, ne hagyd ki őket! A kilátásból emeld ki a legszebb részeket: egy fa, érdekes épület, folyó, a környék híressége.

Házi kedvenceid fotózása kétélű dolog: van aki nem szeretne olyan ingatlant vásárolni, ahol háziállatok éltek, másoknál pedig pozitívum, ezért ennek eldöntése rád vár.

  1. A fény

Minden jó fotó alapja a megfelelő fény. Otthonod a legszebben a természetes megvilágításban mutat. Az árnyékosabb területeket helyi megvilágítással – asztali vagy állólámpa – teheted világosabbá. Így akár egy hangulatfotót is készíthetsz.

A belső tér fényképezéséhez a legjobb idő a késő délután vagy kora este. Akkor lágyak a fények; az éles fény erős kontrasztot és árnyékot ad.

Minden évszakban lehet jó képeket készíteni, csak igyekezz megtalálni a legszebb napokat!

  1. A kompozíció
    Az egyszerű képek a leghatásosabbak. Igyekezz időt szánni a kompozíció megtervezésére minden helyiségben.

Használd a harmadolási szabályt: fejben oszd fel a képet vízszintesen és függőleges 3-3 hasábra. Úgy állítsd be a legérdekesebb vagy legszínesebb részt, hogy az a képen a 2 függőleges és 2 vízszintes vonal egyik metszéspontjára essen. Sok fényképezőgép már ilyen beállításon keresztül mutatja a fényképezendő területet, így sokkal könnyebb beállítani a kívánt középpontot.

  1. Innen-onnan nézve
    Fényképezhetünk közel a földtől, has magasságban – ekkor a kép intimebb lesz és a néző benne érzi magát a kompozícióban. Ha kisebb szobát fényképezünk, fényképezzük le egy kis sarkát, így nagyobbnak és elevenebbnek fog látszani.
  2. Újdonságok

Újdonságnak számít a 3D-s kamerás felvétel, mellyel körbejárhatod és több nézőpontból is megnézheted a helyiségeket. Ez azoknak ajánljuk, akik bátran be mernek minden zegzugot mutatni ingatlanjukról, mert a kamera mindent megmutat! Egyre több vállalkozót talál az interneten is, akik előre egyeztetett időpontban gyorsan elkészítik a felvételt. Ne feledd előre lebeszélni a feltételeket és mindent írásba is foglalni.

Van kedvenc fotód az otthonodról?  Küld el nekünk!

Posted in Beltér, Mozaik.