Vendégek jönnek vagy vendégségbe mentek? Mindegy! Ez a finomság bárhol megállja a helyét! Igazi magyaros bulikellék, ám egy pohár tejjel csodás reggeli vagy vacsora is lehet.
Ebben a pogácsában nem csak mutatóban van a kolbász! Mindegy, hogy már szárazabb, vagy még frissen füstölt, ledarálva, zsiradékkal kiegészítve csodásan zamatos lesz tőle a tészta. Emellett napokig eláll, nem szárad ki.
Könnyedebb levessel kiadós ebéd kerülhet vele az asztalra
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
1 kg liszt
7 dkg élesztő
40 dkg margarin
40 dkg lángolt kolbász bőr nélkül, darálva
2 evőkanál cukor
kb. 6 dl tej
2 db egész tojás
5 db tojás sárgája
2 dl tejföl
olaj a tepsi kikenéséhez
só
TIPP:
Néhány naposan a mikróban megmelegítve olyan, mintha épp akkor sült volna ki.
Desszertnek ajánljuk mellé a nyírségi gombóclevest, melyet privát séfünk útmutatása alapján Ti is elkészíthettek!
Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk! Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube