Vadas mártást zsemlegombóccal nem csak a nagyik tudják igazán krémesre és guruló gombócosra készíteni! Íme egy kiváló recept, amit ki kell próbálod!
A vadas mártás eredetileg vadhúsokhoz készült: nyúlhoz, vaddisznóhoz, szarvashoz.
Manapság jellemzően marhahúsból készül, ám mivel a marha jóval drágább a disznónál, ezért sertéshúsból is készíthetjük, ahogy ezt ebben a videóban is megmutatja séfünk.
E mártás-specialitás különlegessége, hogy fogyasztás közben egyszerre érezzük édes és sós ízét is, szép színét a sárgarépa adja, annak is karotin nevű színanyaga, mely antioxidáns hatású vegyület.
Ne tálald tésztával, a vadashoz krumpligombóc, krumplifánk, vagy zsemlegombóc illik. Bár munkaigényesebb, mint egy spagettit kifőzni, megéri a beletett munkát, időt!
Hozzávalók 4 főre:
Mártáshoz:
80 dkg sertéscomb
15 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
1 kis pohár tejföl
5 dkg zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
1 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál mustár
1 evőkanál citromé
1 evőkanál zsír
ízlés szerint só, őrölt bors,
Zsemlegombóchoz:
3 db zsemle
3 db tojás
15 dkg liszt
1,5 dl tej
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint: só őrölt bors, petrezselyemzöld
TIPP:
A négylábúakat (marha, sertés) lecserélhetjük kétlábúra is. A pulykacomb filé kiváló alternatív megoldás lehet, ha ugyanúgy készítjük el mint a többit: sózzuk, borsozzuk, elősütjük, hogy kéreg legyen rajta, ahogy azt a videóban is láthatod.
Desszertnek ajánljuk mellé a lekváros buktát, melyet privát séfünk útmutatása alapján Ti is elkészíthettek!
Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk! Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube