1 kutya, 2 kutya, 100 kutya hajjj

A 41/2010(II. 26.) Kormányrendelet és az azt értelmező alkotmánybírósági, illetve kúriai döntések már elvi éllel mondják ki, hogy ebtartás darabszámra nem korlátozható

 

Az állatok lakásban, vagy telken tartása nagyon megosztó téma, hisz a médiákból folyamatosan állatok által okozott károkról (sérülések, anyagi károk) értesülhetünk. De egyszer a gondos, közösségbe és környezetbe integrálódott állattartóról is essen szó.

Mert ugye Te is ilyen vagy?

Rendelkezel a kötelező immunizálásra vonatkozó adatokkal és dokumentumokkal, vagyis az oltási könyvvel. Az egyedi tartós megjelöléssel (chip) rendelkező állat esetében az állat azonosítására vonatkozó adatokkal és dokumentumokkal is. Ételt és ivóvizet, továbbá a nyulak és rágcsálók esetében a fogak koptatásához szükséges rágóanyagot, kedvenced korának és élettani állapotának megfelelő minőségben, mennyiségben biztosítasz. A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás, majd ezután a pihenőhely ugyanolyan természetes igényük, mint neked a sportolás és utána a jó alvás.

A környező lakók és lakóközösség kialakult élet- és szokásrendjét tartósan és szükségtelenül ugye ti sem zavarjátok. Óvod, vigyázol kedvencedre viharos időben (villámlás+mennydörgés), tűzijáték ideje alatt. Gazdiként a lépcsőházban vagy közterületen elpottyantott ürüléket zacskóba szeded és a kukába dobod, bármi más (köpet, hányás) esetében is feltakarítasz magatok után. Mintha csak otthon lennél.

Te még milyen pozitív dolgot tudsz felsorolni, mint gondos gazda?

Posted in Kültér, Mozaik.