Biztos, ami biztos!

Egyik nagy kincsünk, az otthonunk, amit igyekszünk biztonságban tudni. Gondolom Neked is van lakásbiztosításod, néha eljátszol a gondolattal, máshol mennyiért kaphatnád meg mostani biztosítási tételeidet. Egy újdonság Neked is segíthet a döntéshozatalban!

 

Az MNB idén január 10-én indította el a biztosítók részére a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás jogosultság megszerzését. Miért is lesz ez jó Neked?

Az ilyen minősítésű lakásbiztosítások:

  • átláthatóbbak lesznek
  • gyorsabb kárrendezést biztosítanak majd, mint ami jelenleg van, mert az ügyfélbejelentés után a biztosítónak 2 munkanapon belül fel kell vennie a kapcsolatot az ügyféllel. A kárszemlére ezután legkésőbb 5 munkanappal sort kell keríteni. A kárkifizetés megindítása a kárszemlét vagy az utolsó szükséges dokumentum beérkezését követő 5 munkanapon belül megtörténik
  • teljes mértékben digitálisan kommunikálhatunk majd a tájékoztatások kérésétől, a nyilatkozatok kárrendezési dokumentumok beadásán át egészen a szerződés felmondásáig vagy módosításáig (Ezzel is védhetjük a természetet!)
  • egységes, minimum feltételekkel jól összehasonlítható és fogyasztóbarát szolgáltatást nyújtó pénzügyi termékek lesznek, melyeknél csak az ügyfelek javára lehet majd eltérni
  • lesz egy alapcsomag, amely tartalmazza a piacon szokásos valamennyi környezeti csapás és külső okra visszavezethető 15 alapkockázatot (pl. tűz, vihar, villámcsapás stb.) és ezen túl 5 olyan kockázatot, melyek általában csak kiegészítőként érhetők el, de gyakori káresemények, mint például vízkár (elfolyt víz is), betöréses lopás, rongálás, vagy üvegtörés
  • amire még szükséged lehet, azt pluszként hozzákötheted együttkötési kényszer nélkül – vagyis tényleg csak azért kell majd fizetned, amire szükséged van
  • az ilyen MFO minősítésű termékeket negyedévente fel tudod mondani szemben a jelenlegiekkel, melyeket csak az éves szerződési évfordulón lehet megszüntetni.

A jegybank honlapján új információs felületet hozott létre az érdeklődők számára a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításra vonatkozó további adatok, információk, kérdések és válaszok bemutatására. A termékek közötti egyszerű eligazodást ez év őszétől a jegybank által kialakítandó összehasonlító program is támogatja majd.

Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk!  Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztam! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.

Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube

Posted in Mozaik, Tervezőasztal.