Csülök pékné agyagedényben

Csülök pékné módra cserép edényben

Habár magyaros ételként tartjuk számon, eredete francia. Történetében a pékek játszanak szerepet, akik a kenyérsütés után a még meleg kemencébe rakták a csülköt. Először zsírt öntöttek alá, majd saját pecsenyelevével  locsolgatták, ezt követően jó ropogósra sütötték.

Hagyományosan a csülök mellett a két másik fő összetevő a hagyma és a burgonya. E hármasból egy kiváló egytálétel készíthető, mely nem fogyókúrásoknak való. Összeállítása gyors, a főzési idő azonban türelmet kíván. Cserépedényben (római tál, pataki tál stb.) elkészítve még ízletesebb lesz az étel.

A cserépedény megfelelő használatáról is hasznos információkat láthatsz!

Hozzávalók 4 főre:

1,2 kg sertés csülök csont nélkül

1,5 kg hámozott burgonya

0,5 kb tisztított vöröshagyma

0,15 kg sertészsír

fűszerezés ízlés szerint: só, bors, egész kömény, puhább paradicsom

Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk!  Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.

Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: FacebookInstagramYouTube

Posted in Videóink.