Helló Tavasz, éljen a megújulás!

Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok:
újjászületnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsonganak,
a madárdal is mindig ugyanaz,
újjáteremti őket a tavasz.

(Várnay Zseni)

Anno

Valójában egy kedves ismerősömmel indítottuk el a Házról Házra online magazint. Aztán néhány hónap után mások lettek a prioritások mindkettőnk életében. Nekem viszont továbbra is szívügyem maradt, ezért újra és újult erővel indulok neki a folytatásnak.

Pontosan mit is érthetünk „szívügy” alatt?

Egészen kicsi koromtól érdekelnek a házak, az építkezés, otthonteremtés, kertészkedés. Már általános iskolás koromban is kockás papírra rajzolva álmodoztam egy családi házról. Így lett belőle kikapcsolódás és hobbi.

Az építkezés, építés eléggé műszaki dolog, olyan fiúknak való terület….

Talán régen ez így volt. Mostanra egyre több női tervező lép a színtérre. Persze a szakmai háttér, a sok szakmai alapkövetelmény – matematika, ábrázoló geometria, műszaki rajz, statika, szilárdságtan, fizika, stb. – valóban olyan fiús terület.
Persze, aki amatőr vagy hobbi szinten foglalkozik vele, mint én, annak ezekkel nem kell megbirkóznia, de jó, ha van rálátása ezekre.

Van benne csajos rész is?

Bőven! Gondoljunk csak arra, hogy nem egy házat, épületet, hanem otthont tervezünk magunknak, családunknak. Persze nem csak át kell látni, hogyan élünk benne, hogyan fogjuk használni, hanem hogyan fogjuk saját ízlésünkre igazítani: legyen szó lakberendezésről, a kertről, erkélyről, a házimunkáról, az ünnepekhez való dekorációról, vendéglátásról – máris inkább a csajos oldal kerül előtérbe.

Tehát mindezt megtalálhatjuk a Házról Házra oldalon?

Igen. Persze szemezgetve a nagyvilág dolgaiból, ötleteiből, megmutatva mennyire nagy is mindenből a választék.

Mit tartogat a megújult magazin?

Két is újdonsággal bővül a magazin!

Nagy örömömre egy kedves ismerősöm M.J privát séf, elvállalta, hogy egy kicsit más szemszögből is bemutatja a sütés-főzés tudományát. Egy hagyományos, kicsi panelkonyhában készítünk videókat. Ezzel is bebizonyítva, hogy bárhol és bármi elkészíthető egyszerű és hétköznapi eszközökkel.

Aki pedig jól lakott, vagy elfáradt az otthonteremtésben az Mazsi, a vándor országjáró videóival kapcsolódhat ki. Ennek a fiatalembernek köszönhetően csodaszép helyeket, településeket járhatunk be első köreben hazánkban.

Minkét csapattárs videóit YouTube csatornánkon követhetik az érdeklődők.

Jövőbeni tervek?

Természetesen vannak! A Házról Házra olvasói a „Mit és hogyan csináljak?” kérdésre kaphatnak választ a felkerülő tartalmakból. Hogy ehhez Mit? és Honnan? szerezhetnek be, Ki segíthet? nekik a mindennapi dolgokban, arra egy hamarosan elkészülő portálon találhatnak majd megoldást, mely teljesen új oldalról közelíti meg a válaszokat. Terveink szerint április közepén mutatjuk be ezt a honlapot.

Egy szó mint száz: naponta érdekes és hasznos cikkekkel, videókkal várjuk olvasóikat!

Jó szórakozást, hasznos időtöltést kívánok!

Váradi Ágota

Posted in Tervezőasztal.