Konyhakiállítás 2018/2: konyhai nagygépek

A 2018. március 2-4 között Budapesten megrendezett Konyhakiállítás 2018-on 91 standon sok új szépséggel bűvölték el a nagyérdeműt a kiállítók.

Cikksorozatunkban elsőként a konyhabútorok trendjét mutattuk be. Most a háztartási nagygépeket újdonságai következnek.

Igazából elgondolkoztató, hogy dédszüleink  még jeget vásároltak – amit vermeltek -, lavórban mosogattak, sparhelten főztek és lám, néhány évtized alatt hova fejlődtek a háztartási nagygépek. Bár akkora hűtőszaurusszal nem találkoztunk, mint amit Facebook oldalunkon olyan sokan like-oltatok, de azért jól látszik, hogy egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek az otthoni eszközök.

A hűtőszaurusz, amit nagy sikert aratott Facebook oldalunkon.

A hűtőgyártók beltartalom tekintetében az összetettebb funkciójú, kényelmi szempontokat kiszolgáló fejlesztéseket emelték ki. Ezen kívül itt is megjelent a személyre szabható dizájn.

Az új trend: vigyél színt az otthonodba!

Hűtősor mindenfajta italnak és poharaiknak

        Márkahűeknek

A hagyományosabb formákat szeretőknek

A sütő-főző berendezések körében szinte csak olyannal találkoztunk, amely beépíthető, elszívóval kombinált. Sajnos az elszívókat nem lehetett működés közben megtekinteni. Pedig egy jó kis cigánypecsenye sütés vagy tésztafőzés közben felszállító gőz elvezetésével jól lehetett volna demonstrálni, mire is képesek az eszközök. Több elszívó már-már műalkotás kategóriába is sorolható. Kérdés például, hogy egy társasházban,  panelben mennyire lehet kihasználni a tudásukat.

Ultramodern elszívócsövek

A másik nagy trend: a tűzhely mellé felemelkedő elszívó.

Elgondolkodtató, hogyha kifut az étel vagy kiborul, és lefolyik az elszívó mellett, hogyan lehet takarítani. Ezen kívül a pult alatti hasznos helyet is elfoglalja az elszívó csöve.

Érdemes ezeket mindenképp figyelembe venni, ha valaki ilyet szeretne.

A döntött elszívó már évek óta sláger, mérete és formája az, ami az évek alatt változik.

Modern vonalú hagyományos készülékekből sem volt hiány.

Aki pedig nosztalgiázni szeretne, a “antik” sítust is megtalálhatta.

A konyhai nagygépek harmadik csoportjában a mosogató gépeket mutatjuk be. Méretben ezek sem sokat változtak, de egyre korszerűbb, hatékonyabb és környezetbarátabb módon szolgálják ki gazdáikat. Természetesen legtöbb  helyen a gyártó által preferált mosogató és géptisztító szereket is meg lehetett tekinteni.

   

Sorozatunk következő részében a konyhai kisgépek és kiegészítők kínálatát mutatjuk be.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak tartotta, kérjük ossza meg másokkal, valamint kövessen minket Facebook oldalunkon is! 

Posted in Mozaik, Ötletvadászok.