Tervezők az alapokról – 9. rész – Gettó Tamás

A sokszor emlegetett mediterrán építkezési stílus györkerei a balkáni területekre vezetnek vissza. E stílus valódi jellemzőit a mai, modern környezetbe és egyedi helyszínekre nehéz adaptálni.

Gettó Tamás az egyik legjellemzőbb vonást, a fény fontosságát és a hozzá kapcsolódó építészeti megoldásokat mutatja be egy pécsi családi házon.

Az interjú a Képkocka-Építész Média Kör részvételével valósult meg. A sorozat első részét itt találod, melyben Vasáros Zsolt a kulturális gyökerekről és azonosságokról mesélt. A sorozat második részében Tardos Tibor részletesen elmondja és rajzban is megmutatja, hogyan lehet egy oldalhatáros beépítési módban fénnyel árasztani el a telekhatárra kerülő helyiségeket. A harmadik részben  Turányi Gábor a hagyomány, funkcionalitás és a felelősség hármasát járja körbe. A negyedik részben Puhl Antal a tervezői szemléletről mesél. Az ötödik részCsomay Zsófi többgenerációs ötletét mutatja be. A hatodik rész egy keskeny telekre épült házat mutat be, melynek megálmodója és lakója Bánáti Béla. A hetedik részben az alaptér, a minimáltér és többlettér fontosságát valamint egymáshoz való viszonyát ismerteti Tomay Tamás. A nyolcadik részben Parádi Nelli egy különleges helyen felépült ingatlan kapcsán beszél a megbízó és a tervező kapcsolatáról.

Kövesd sorozatunkat, hamarosan jelentkezünk a következő résszel!

Ha tetszett a cikk és hasznosnak tartotta, kérjük ossza meg másokkal, valamint kövessen minket Facebook oldalunkon is! 

Posted in Tervezőasztal.