Ha szeretnél egy igazán finom egytálételt enni, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a toroskáposzta receptet!
A puha, omlós hús nagyon jól kiegészül a fűszeres savanyú káposztával. Jellemzően nem egy kis adag készül belőle, de nem is érdemes keveset készíteni, mert gyorsan elfogy.
Hagyományosan a disznóvágások egyik étele volt, a friss húsból mindig esett le néhány darabka, amit azonnal felhasználtak ehhez az ételhez.
Előnye az, ha sok maradt belőle, akkor akár adagonként is, le lehet fagyasztani.
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg sertéslapocka vagy comb
15 dkg füstölt szalonna
1 kg savanyú káposzta
0,5 kg vöröshagyma
1 nagy fej fokhagyma
10 dkg rizs vagy gersli
1 teáskanál pirospaprika
ízlés szerint só, törött bors, babérlevél, majoranna
Tetejére
tejföl
TIPP:
Gerslivel is elkészíthető.
Desszertnek ajánljuk mellé az lekváros bukta, melyet privát séfünk útmutatása alapján Ti is elkészíthettek!
Kedves Olvasó!
Remélem szórakoztató vagy hasznos volt számodra ez a cikk! Ingyenes tartalom, amin szívvel-lélekkel dolgoztunk! Ha tetszett és érdekesnek tartod, kérlek oszd meg, küldd el másoknak! – Ezzel segítheted, hogy legközelebb is olvashass ilyen tartalmakat.
Kövesd közösségi oldalainkat, melyeket itt találod: Facebook, Instagram, YouTube