Végleges tervrajz? Na, olyan nincs!

Tervezed álmaid házát. Számtalan magazint, szakkönyvet megnéztél, eljártál mindenfajta kiállításra, hogy ötleteket szerezz. Csak úgy jönnek az ötletek és csak jönnek!

Ekkor döbbensz rá: a terved sohasem lesz befejezve, csak abbahagyva. Így neked kell meghoznod a döntést, meg kell találnod azt a pontot, amikor azt mondod, hogy ez az a ház, amit mi szeretnél.

Persze még ekkor is lehetsz bizonytalan egyes részletekben, hogy valóban jó-e. Ilyenkor hasznos, ha alapos és gondos építész terveződ válaszát kéred ki, mert ő észérvekkel tud rád hatni, vagy éppen beépíti az elképzeléseidet.

Viszont egy határon túl már nem szabad tökéletesíteni a tervet, mert a hatékonyság rovására megy. Szóval dönts: nem foglalkozol már tovább a tervvel! Meg vannak a megfelelő alapterületű helyiségek és a szükséges helyiségkapcsolatok,a homlokzatot is kiválasztottad, szóval kész!

Ezen kívül több olyan változtatás van, ami nem építési engedély köteles, és kivitelezés közben is meggondolhatod magadat.

Csak arra gondolj, hogy minden változtatás pénz és időigényes!

Kockás lap rovatunkban néhány konkrét tervrajzzal segítünk a megfelelő tervek létrehozásában! Tervezőasztal rovatunkban tervezők is megszólalnak, a velük készített interjúkban a háztervezés kérdéskörét járják körbe.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak tartotta, kérjük ossza meg másokkal, valamint kövessen minket Facebook oldalunkon is! 

Posted in Mozaik, Tervezőasztal.